Cum iti dai seama daca un sneakers e original?

Sa recunosti pantofii sport originali nu este chiar cel mai usor lucru de facut, in special daca nu esti un expert in produsele fiecarui brand. Trebuie sa aruncam o privire mai atenta asupra modelului specific pentru a observa anumite elemente, ce niciodata nu se schimba la pantofii originali, dar care in cazul fake-urilor se intampla sa fie total diferite.

Un prim pas ar fi sa acorzi atentie ambalajului, deoarece produsele originale mereu sunt impachetate in carton de firma, in timp ce produsele fake sunt deseori inmanate in pungi de plastic.

Pe ambalaj trebuie sa se afle logo-ul producatorului, precum si informatii detaliate cu privire la modelul respectiv. Daca ai avut vreodata adidasi de firma, cu siguranta vei observa diferentele dintre un produs original si unul fake in ceea ce priveste calitatea.

Produsul original arata impecabil si de-ndata poti observa finisajul atent realizat. In cazul fake-urilor, imediat dupa deschiderea cutiei se elibereaza in aer un miros de plastic de slaba calitate si de adezivi ieftini folositi pentru lipirea incaltamintei.

Incaltamintea originala este realizata in mod atent, ceea ce inseamna ca elementele sunt cusute si lipite impreuna cu grija. Produsele originale sunt prevazute, de asemenea cu etichete adecvate si cu logo-ul firmei atat la exterior, cat si la interior.

Sfaturi utile:

  • Verifica numarul de serie (SKU)
  • Verifica logo-ul
  • Vezi daca au o cusatura de calitate
  • Vezi daca au aceeasi culoare ca cei de pe site
  • Verifica sireturile
  • Verifica codul de bare
  • Ia in calcul zona si pretul

Replici versus fake-uri

Nu trebuie să fii pasionat de modă ca să fi auzit până acum termenul de ”replică” folosit deseori în rândul comercianților de ocazie, dar nu numai. Un produs replicat este, oare, unul fake? Ei bine, dacă te întrebi ce este o replică trebuie să știi că există diferențe notabile între aceasta și un produs fals. Iată cum se disting acești doi termeni:

1 Replicile sunt modelele unui anumit produs (care, în trecut, s-a bucurat de o mare popularitate), realizate datorită cererii mari de pe piața de fashion. Sunt fabricate legal și sunt create inclusiv de companiile cele mai cunoscute și prestigioase din lume.

2 Falsurile, pe de altă parte, sunt produse care imită originalul, însă care au un grad de calitate evident scăzut. Producătorii din China sunt cei care realizează, adesea, produse false, inspirate după designul celor ce aparțin marilor brandurilor.

Cel mai simplu mod de a distinge o replică de un fake este, spun specialiștii, prețul. Dacă acesta diferă semnificativ de costul produsului original, cel mai probabil ai de-a face cu un fals.

Cum recunoști pantofii sport Nike fake

1. Seria de catalog

Seria de catalog, numărul SKU (engl. Stock keeping unit) este format, în cazul produselor originale, din 9 cifre plasate pe eticheta cutiei, precum și pe cea atașată în interiorul încălțărilor. Pentru a verifica autenticitatea unor pantofi Nike poți căuta codul SKU ce corespunde modelului respectiv pe pagina oficială a producătorului. Dacă cele două serii de catalog sunt similare (adică cea a încălțărilor tale cu cea înscrisă pe site) atunci crește semnificativ șansa ca produsul pe care vrei să îl achiziționezi să fie original.

2. Paleta cromatica

Nu de puține ori, produsele fake au alte culori comparativ cu modelele originale. Cu toate că, în cazul anumitor modele, Nike oferă posibilitatea de personalizare a itemurilor pe care le creează, paletele cromatice să le spunem exotice ar trebui să ne pună pe gânduri cu privire la originalitatea adidașilor. De asemenea, ai grijă și la elementele decorative bizare, care, deși sunt prezente pe edițiile speciale ale diverselor colecții Nike, nu sunt întotdeauna un semn al unui produs 100% original!

3. Materialele

Producătorii de articole vestimentare și accesorii fake mizează pe imitarea designului produselor originale, însă, pentru reducerea costurilor, renunță la calitatea materialelor și a finisajelor. De aceea, falsurile sunt confecționate de cele mai multe ori din materiale de slabă calitate, care nu sunt dotate cu tehnologia prevăzută de adidașii de brand. Astfel, dacă nu alegi o pereche de Nike originali nu ar trebui să te surprindă lipsa amortizării tălpii sau materialele care se rup și rapid și care nu lasă pielea să respire.

4. Mirosul

Pentru a ne atrage să cumpărăm produsele lor și pentru a-și maximiza profitul, falsificatorii recurg la folosirea unor materiale de calitate slabă, cum ar fi lipiciul ieftin, materialele care imita pielea de oaie și multe altele. Toate acestea au, însă, un puternic miros chimic, specific sinteticelor și plasticului.

5.Locul achiziționării

Pentru a evita alegerea unor produse fake cel mai sigur este să faci cumpărăturile din magazinele specializate, de unde ai garantie 30 zile conform legislatiei in vigoare.

Cum să alegi încălțăminte Adidas originală

Adidas se numără printre liderii de pe piața de încălțăminte și articole sport, având chiar și o linie de îmbrăcăminte de zi cu zi. Este una dintre mărcile preferate ale atleților profesioniști, dar este și favorita celor care doresc să poartă încălțăminte confortabilă și de calitate.

Cu toate acestea, prețurile adidașilor de brand nu sunt accesibile oricui, lucur care explică și numărul mare de produse contrafăcute de pe piață. Astfel, devine din ce în ce mai dificil să distingem un articol Adidas fake de unul original, deoarece producătorii de falsuri fac tot posibilul să ofere spre vânzare itemuri care seamana izbitor de mult cu produsele gigantului brand.

Astăzi îți spunem care sunt secretele pentru a identifica un produs Adidas original.

1. Numărul de serie

Pentru a afla dacă ai de-a face cu adidași originali sau fake, verifică numărul inscripționat pe eticheta interioară a ambilor pantofi. În cazul în care cele două coduri sunt diferite, este un prim semn că produsul este original. Pentru a avea certitudinea acestui fapt, compară acest număr de serie cu cel de pe cutie. Dacă ele coincid, atunci este clar că nu trebuie să te îndoiești de autenticitatea încălțărilor.

2. Logo-ul

Un alt detaliu important căruia trebuie să îi acorzi atenție dacă vrei să distingi pantofii sport originali Adidas de cei contrafăcuți este chiar modul în care este reprezentat logo-ului brandului. Analizând acest aspect vei vedea că falsurile au întotdeauna autocolante cu logo-ul, în timp ce produsele autentice sunt cusute pe limba încălțărilor. De altfel, sigla de pe pantofi sport falși se va șterge mult mai rapid decât cea de pe perechea originală.

3. Cusăturile

Finisajele, printre care cusăturile, te pot ajuta, de asemenea, să identifici un articol Adidas original. În timp ce produsele de marcă au cusături uniforme, de înaltă calitate, majoritatea falsurilor au cusături neterminate, realizate din materiale de slabă calitate. De asemenea, cusăturile pantofilor sport Adidas sunt durabile, netede, iar îmbinările nu prezintă urme de lipici. Așadar, dacă observi lipici scurs pe componentele pantofilor sau dacă ața se desprinde ușor, modelul pe care îl ai în fața ta este, cu certitudine, un fals.

4. Culorile

Adesea, poți observa că paleta cromatică a adidașilor pe care ai ales-o de pe taraba unui comerciant de ocazie sau de pe un site fantomă de pe internet nu este similară cu cea prezentată, în cazul aceluiași model, pe site-ul oficial al brandului. Ce înseamnă acest lucru? Că produsul respectiv nu este unul original. Producătorii de Adias fake copiază modelul în sine, dar folosesc alte culori. Deci, mare atenție la acest aspect!

5. Șireturile

În majoritatea cazurilor, încălțămintea Adidas are mai multe perechi de șireturi, ambalate corespunzător.

6. Codul de bare

Contrar a ceea ce am fi tentați să credem, inscripția ”Made in China” nu mai este, în prezent, un semn al unui produs Adidas fake. Din anul 1994, Adidas și-a mutat aproape întreaga producție în țările din Lumea a 3-a, pentru a spori volumul de muncă. Prin urmare, mențiunea ”Made in Germany” nu poate fi văzută pe produsele brandului, nici măcar pe cele orginale. Însă, foarte important de știut este că, indiferent de țara de origine al unui produs Adidas original, codul de bare are formatul nemțesc. Acest lucru înseamnă că întotdeauna pantofi sport autentici ai mărcii fondate de frații Dassler vor fi inscripționați cu un cod de bare care are primele trei cifre cuprinse între 400 și 440.

7. Prețul

Cu toții ne-am dori să putem cumpără adidași de brand, de bună calitate, la prețuri foarte reduse. Totuși, pantofii de marcă nu sunt ieftini, tocmai pentru că materialele și tehnologiile folosite la creearea lor sunt costisitoare. De asemenea, trebuie să înțelegem că un produs Adidas original poate fi vândut doar pe site-ul orginal și doar în magazinele reprezententate și licențiate pentru a face acest lucru. Ia în considerare sfaturile noastre și nu te lăsa captivat de oferte tentante de preț, în speranța că vei face o afacere bună.

Cum sa recunosti incaltamintea Puma originala?

Toate sunt recunoscute prin calitatea produselor si prin atentia la detalii. Cu toate acestea, durabilitatea si confortul de utilizare vin la un pret mai ridicat, astfel incat produsele ieftine de la un vanzator nesigur ar trebui te alarmeze. Cum sa distingi incaltamintea Puma autentica de cea contrafacuta?

Cum sa recunosti cutia originala Puma?

Ambalajul este primul lucru cu care intram in contact atunci cand cumparam o pereche de incaltaminte. O cutie fara logo sau cu o eticheta cu informatii despre o pereche diferita de pantofi decat cea din interior ar trebui sa iti atraga atentia.

Cutia originala Puma este realizata din carton de buna calitate, are logo-ul marcii si ar trebui sa aiba eticheta cu informatiile corespunzatoare modelului de incaltaminte pe care l-ai achizitionat. De asemenea, pe eticheta trebuie sa fie un cod de bare, cu o numerotare care sa indice daca incaltamintea este destinata adultilor sau copiilor, marimea din Marea Britanie, Europa, SUA , precum si lungimea talpicii exprimata in centimetri.

Tara de productie trebuie sa apara sub codul de bare. Incaltamintea Puma originala este fabricata in China, Vietnam, Cambodgia, Bangladesh sau Indonezia.

Eticheta produselor originale Puma

Este esential sa analizezi eticheta si sa verifici daca toate informatiile pe care le contine corespund cu autocolantul de pe cutie. Numerotarea si lungimea insertiei date in centimetri trebuie sa corespunda. La fel si tara de productie.

Logo-ul produselor originale Puma – cum il poti recunoste?

Logo-ul original este numele companiei si o puma – nu o pisica domestica, nu un ghepard, nu un jaguar si nu un leu sau un lup. Logo-ul este intotdeauna plasat in interior, in jurul limbii si pe ea, pe partea din spate pe calcai. La unele modele, apare si in apropierea degetelor, si, desigur, nu poate lipsi de pe talpa.

Cusaturile produselor original Puma

Produsele Puma sunt renumite pentru precizia lor, asa ca trebui sa arunci o privire atenta la cusaturi. Producatorul selecteaza cu atentie doar materialele de cea mai inalta calitate, astfel incat incaltamintea sa fie de lunga durata si rezistenta la deteriorare.

Culorile produselor originale Puma

Incaltamintea Puma este disponibila intr-o gama de culori specifica, daca achizitionezi un model nou, compara culoarea cu cea descrisa pe site-ul oficial al producatorului. Designerii de incaltaminte nu inventeaza culori noi, ci folosesc sabloane ale companiilor de imprimare, de exemplu Pantone, astfel incat orice nunta suspicioasa ar trebui sa iti atraga atentia.

Toate produsele din categoria NEW ARRIVAL – SNEAKERS provin de la distribuitori din U.E certificati, in concordanta cu normele europene si O.G. nr. 21/1992 si H.G. 788/1996, 785/1996, 332/2001 si 1022/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, avand garantie 30 zile conform legislatiei in vigoare.